Att vara stark

Detta bildspel kräver JavaScript.

Denna dikt skrev jag ett och ett halvt år efter olyckan. Olyckan skedde dagen efter min 18-årsdag, när jag var ute och ”cyklade av mig lite tårta”. Jag blev då överkörd av ett lastbilssläp, bröt nacken och blev efter det rullstolsburen.
Jag läste dikten i Gomorron Sverige vid två tillfällen under säsongen 1986-87. Det var många tittare som hörde av sig och ville ha den. Efter det har dikten levt ett eget liv i bloggar, på skolavslutningar och i litterära sammanhang.

Att vara stark

Att vara stark är inte

att aldrig falla

att alltid veta

att alltid kunna

 

Att vara stark är inte

att alltid orka skratta

att hoppa högst

eller vilja mest

 

Att vara stark är inte

att lyfta tyngst

att komma längst

eller att alltid lyckas

 

Att vara stark är

att se livet som det är

Att acceptera dess kraft

och ta del av den

Att falla till botten

slå sig hårt

och alltid komma igen

 

Att vara stark är

att våga hoppas

när ens tro är som svagast

 

Att vara stark är

att se ett ljus i mörkret

och alltid kämpa

för att nå dit

 

Marie Fredriksson Anthony

9 kommentarer på “Att vara stark

Add yours

 1. Detta är en av de vackraste sannaste dikter jag har läst den berör mig på djupet av min själ. Jag har frågat dig om jag får måla med denna dikt som inspiration och nu frågar jag igen för den är så stark och igenkännande för så många. / Susanne

  Gilla

  1. Hej Susanne! Förlåt för att jag helt missat ditt meddelande! Jag har inte varit inne på min sajt på över en månad, av olika skäl. Jag är djupt berörd av dina tavlor och skulle känna mig SÅ hedrad om du ville måla med dikten som inspiration. Jag hoppas jag får träffa dig en dag. Ta väl hand om dig och fortsätt sprida färg och hjärta! En STOR KRAM på dig! Marie
   Min e-mailadress är : marieanthony65@msn.com. Om du vill skriva till mig!!

   Gilla

 2. Hej Marie,

  Äntligen har jag fått kontakt med dig. Din dikt har jag, som officiant, läst vid så många begravningar. Den ger styra, perspektiv och hopp. Allt Gott till din dag.

  Gillis Edman, Göteborg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: