Om

Jag heter Marie och är mitt i livet. Det har jag varit ända sedan dagen efter min 18-årsdag  i augusti 1983. Det var då jag bröt nacken i en cykelolycka och blev totalförlamad. I alla fall till att börja med.

Man kan också säga att det var då mitt liv började. Jag tror nämligen att det är först när du inser värdet av det du har, som du verkligen älskar det. Vill du finna lycka i livet? Uppskatta då det du har; vänner, familj, sol, regn, mat på bordet och tak över huvudet. Allt annat är bonus och livets små underbara guldkorn.

Jag tror inte på gurus. Vill du lära dig om livet – lev det. Precis som det är. Tro aldrig på någon som säger sig veta mer om tillvaron än du. Lita på din inre röst. Våga gå din egen väg.

Jag gör den här sajten mest för min egen skull, för att sammanfatta mitt liv. Men jag har också en tanke om att någon, som råkar hitta hit, kanske kan bli hjälpt eller inspirerad av att läsa om saker jag upplevt och varit med om. Jag vet hur det känns att förlora förmågan att gå, att äta själv och att vara totalt utlämnad till andra.
Jag vet hur det känns att förlora någon man älskar, att vara deprimerad, att sluta tro.

Jag vet också att, hur mörk tillvaron än känns, det alltid kommer en dag då jag kan skratta igen. Ljuset återvänder. Livet blir värt att leva igen.
Det första jag lägger ut på min sajt blir därför min dikt ”Att vara stark”. Jag skrev den två år efter min olycka. 1986 och 1987 läste jag den i programmet Gomorron Sverige och fick en oerhörd respons från tittarna. Sedan dess har den fått ett eget liv. Jag hoppas den kan ge dig något också.

 

 

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: